foto bij persbericht 1

Startschot inschrijving nieuw banenevenement ‘Bedrijven in Zicht’

Bedrijven spelen zich in de kijker

Amsterdam, 31 augustus 2023. Van 6 t/m 10 november 2023 openen bedrijven uit verschillende sectoren in de regio Groot-Amsterdam gezamenlijk hun deuren. Mensen op zoek naar (ander) werk, studenten die zich willen oriënteren of een stageplaats zoeken én andere geïnteresseerden kunnen zo een kijkje in de keuken nemen. Het evenement is een initiatief van het Regionaal Werkcentrum Groot-Amsterdam.

Meedoen is gratis

Alle bedrijven in de gemeenten Aalsmeer, Amstelveen, Amsterdam, De Ronde Venen, Diemen, Haarlemmermeer, Ouder-Amstel en Uithoorn, kunnen meedoen. Ze kunnen zich aanmelden op de website van Bedrijven in Zicht.

Michelle van Elk, projectleider van het event bij Regionaal Werkcentrum Groot-Amsterdam: “Meedoen vergroot je kansen om nieuwe mensen te werven voor je bedrijf of organisatie. In andere regio’s zien we veelbelovende resultaten van soortgelijke evenementen. Zo hebben al veel mensen een nieuwe baan gevonden, en veel bedrijven een nieuwe werknemer. Het is een leuke en laagdrempelige manier om een kijkje te nemen binnen een bedrijf. Doordat je op een informele manier met elkaar kennismaakt, kunnen zowel de werkgevers als de mensen die werk zoeken ervaren of je bij het bedrijf of een functie passen.”

Aanmelden

Elk bedrijf kan zelf bepalen hoe het zijn open dag of dagen inricht. Zo kunnen bedrijven op de website aangeven hoe vaak en hoe lang de deuren geopend zijn voor belangstellenden. Sommige bedrijven geven rondleidingen, anderen organiseren ‘open hiring’, weer anderen organiseren een demonstratie of workshop.
Vanaf 9 oktober kan iedereen zich inschrijven voor de activiteiten van bedrijven. Om zo in de week van 6 t/m 10 november verzekerd te zijn van een plekje bij die bedrijven waar ze graag binnen willen kijken.
Michelle van Elk: “We maken het zo makkelijk mogelijk om mee te doen, bedrijven kunnen gebruik maken van gratis promotiemateriaal. Daarmee kunnen zij ook zelf mensen uitnodigen  Bijvoorbeeld door te flyeren in de buurt, aankondigingen op hun website en social media te zetten, en via hun eigen netwerk. Samen bereiken we een groter publiek en laten we zien hoe bedrijvig onze regio is.”
www.bedrijveninzicht.com

 

Heb je vragen over het banenevenement Bedrijven in Zicht?
Neem gerust contact met ons op.